weseeyou.be

Missie

onze 6 i’s : inspireren tot bewegen

innerlijke vrede vinden, maken en hoeden

innovatief & inclusief werken

inzet voor een ‘cool’ (koel) klimaat

ik naar wij-gerichtOnze missie is kinderen en jongeren in BEWEGING brengen, via unieke innovatieve wereldburgerschapseducatie en dynamische martial-art vrede&veerkracht workshops! Martial-art is in onze aanpak en zienswijze geen vechtkunst of krijgskunst maar een VREDESKUNST! Vrede, klimaat en duurzaamheid in beweging! Voor meer details van het aanbod klik op: jeugdzorg of scholen.

We bieden 2 dynamische vormingen aan. Eentje specifiek voor en door jongeren en de andere vorming is voorel voor leerkrachten, jeugdwerkers en studenten. Zie pagina vorming!

Onze missie is: Voortdurend en actief LUISTEREN naar kinderen en jongeren, hen ZIEN in hun essentie met focus op hun talenten en vooral hen in BEWEGING brengen (in de grote zin van het woord: in beweging komen, sporten, dansen, spelen, de natuur in trekken, actie ondernemen, een project samen opstarten in de straat, verbinden met elkaar, zorgen voor je gezondheid, een inzameling starten, inzet voor het milieu, inzet voor vrede, inzetten voor ouderen of kwetsbare kinderen/jongeren, enz…) Al 13 jaar brengt het team van vzw We See You kinder- en jongeren workshops in scholen, jeugdzorg en asielcentra in Vlaanderen. Wij focussen op mondiale vorming, wereldburgerschap, veerkracht, vrede en beweging via dans, martial-arts en yoga. We noemen het graat dynamische VREDESKUNST!

We inspireren jongeren tot bewegen én sporen hen aan om ook andere jongeren te inspireren (youth-4-youth). We denken én doen out-of-the-box en laten ons inspireren door de jongeren in ons werk. We werken op de straathoek, tussen en met de kwetsbare jongeren zelf, in scholen, verenigingen of jeugdzorginstellingen.

Elk jaar bouwen we met de studenten van de VUB en Thomas More Hogeschool aan unieke innovatieve projecten voor én door jongeren.

In 2022 en 2023 ontvingen we subsidies van het Ministerie van Jeugd voor onze innovatieve workshops voor kinderen en jongeren. We zijn dankbaar voor de samenwerking met partners zoals Sportaround vzw, BBJJA vzw en Sportpret vzw en de vele partners in de jeugdzorg. Samen konden we meer dan 5000 kinderen bereiken dankzij deze steun.


WE SEE YOU

we zien elk kind, elke jongere

als een onbeschreven blad vol mogelijkheden

als een bruisend vat vol energie en talent


MEDIA: straatkinderen, vluchtelingen, oorlog, klimaatrampen,…
De laatste jaren worden kinderen en jongeren steeds meer geconfronteerd met vluchtelingen die een hun thuisland en oorlog ontvluchten. De wereld van de straatkinderen, de tentenkampen, de miserie bevindt zich erg dichtbij en confronteert kinderen en jongeren met minder mooie kanten van het mens-zijn.

Naast de straatkinderen in de derde wereld, zijn er ook de kinderen en jongeren in onze eigen omgeving die in een ‘straatje-zonder-einde’ terecht zijn gekomen – kwetsbare kinderen en jongeren met problemen, beperkingen, psychiatrische opname,…

Via dansworkshops in scholen brengen we de wereld van de straatkinderen, vluchtelingen én kinderen in probleemsituaties dichter bij de wereld van de kinderen en jongeren in Vlaanderen. We benaderen zowel de moeilijkheden die ze ondervinden als hun positieve kwaliteiten en sterktes.

WAT leren kinderen en jongeren in onze sessies? dat kan je ontdekken op de pagina WORKSHOPS

Een wijze Indiaan zei eens : “Wij lenen deze aarde van onze kinderen.”

DUS: laten we er goed zorg voor dragen: zowel voor de AARDE als voor onze KINDEREN!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Meer info